Activitats

Dos cims emblemàtics

Si t’agrada veure el món des de dalt de les carenes més altes i vols gaudir de fer un algun dels cims més emblemàtics del Ripollès, et recomanem aquestes dues propostes.

El Taga

El Taga és la muntanya més alta de la serra Cavallera, amb una altura de 2040 metres. Aquest cim és una de les sortides més clàssiques de l’excursionisme català. Situat al Prepirineu, el Taga és un autèntic mirador dels pics més emblemàtics del territori, des del Puigmal al Costabona, passant pel Nou Creus, el Torreneules, el Balandrau, el Canigó, etc. La vista des del cim és realment espectacular. Mirant cap al sud podem veure el Montseny i Montserrat, cap a l’est, si el dia és molt clar, la vista arriba fins al mar Mediterrani i cap a l’oest veiem la Serra del Cadí i el Pedraforca.

Deixant el cotxe a Coll de Jou és una excursió apta per gaudir amb tota la família.

Compartim els recorreguts des de Coll de Jou i des de Sant Martí d’Ogassa

El Puigmal

El Puigmal és el cim més alt del  Ripollès amb una altura de 2910 metres. Situat al terme municipal de Queralbs, s’alça com el més alt i occidental dels cims que conformen l’anomenada Gran Olla que rodeja la Vall de Núria. És un pic ample i arrodonit, i la seva ascensió és senzilla si les condicions climàtiques són adients. Al seu cim hi ha una creu de ferro forjat i una placa amb versos de Verdaguer:

«De puig en puig pel coll de Finestrelles
s’enfilen del Puigmal a l’alta cima
tota la terra que el meu cor estima
des d’ací es veu en serres onejar»

S’hi pot ascendir des de diferents indrets. Per Núria (ruta a wikiloc) , des de Queralbs per Fontalba (ruta a wikiloc) i des de Planoles pel Collet de les Barraques, (ruta a wikiloc) en aquest indret podem visitar la cova de les Encantades, una de les més grans de la zona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *