Ripoll

El Ripollès compta amb dos dels monestirs més importants del romànic català, el de Ripoll i el de Sant Joan de les Abadesses, els dos fundats per Guifré, el Pelós, l'any 880 i 887, respectivament.

És una visita cultural al cent per cent, que us portarà als inicis de la Catalunya Vella.

El monestir de Santa Maria va ser fundat per Guifré, el Pelós, l'any 880. Va ser remodelat entre els segles XI-XII i reconstruït al segle XIX, ja que el monestir originari va patir un incendi i va ser fortament malmès.

La joia d'aquest monestir és indiscutiblement la portalada. Data del segle XII i és una de les peces escultòriques més importants de l'Europa medieval

A l'interior del monestir hi trobareu les tombes del Comte Guifré, Bernat Tallaferro i Ramon Berenguer III, entre d'altres.

El claustre resumeix dues èpoques de construcció, la planta baixa data del segle XII i la galeria superior és del segle XVI, però el conjunt és totalment harmònic.

A part del monestir, podreu visitar el museu etnogràfic (mostra una col•lecció d'armes molt important, ja que al segle XVI de les fargues de Ripoll sortien armes de prestigi mundial).

L'Scriptorium de Ripoll és una exposició permanent sobre el món dels copistes ripollesos de l'edat mitjana.

La Farga Palau, exposició permanent que pertany al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

Ripoll acull també el Centre d'Acollida Turística, inici de la ruta del Ferro, via verda que va a Sant Joan de les Abadesses.

http://www.ripoll.cat/turisme/

elreixac-ripollmones-turespaa

elreixac-ripoll-turespaa

0
0
0
s2smodern
mobile porn