• elxalet
  • mossos
  • galliner
  • lacabana
  • colomar
  • El xalet
  • Els mossos
  • El galliner
  • La cabana
  • El xalet

El Reixac

Alberg-Refugi

 cartell alberg1

alberg1

Pensat per que els peregrins ,senderistes i cicloturistes, puguin fer nit a El Reixac, a un preu testimonial  (10 € persona i nit), per més informació al telèfon 972720373  
El refugi te una capacitat per un màximde vuit persones, equipat amb màrfegues d’espuma d’alta densitat molt còmodes, per fer-hi nit amb sacs de dormir
El viatger te dret a utilitzar la cuina i la barbacoa, el servei de refrescos, el menjador, el bany amb dutxa, les neveres, i la rentadora.
Com en els albergs de peregrins estan pensats solament per fer-hi una sola nit, les entrades són a la tarda i les sortides el dia desprès abans de les nou del matí.
El Reixac es una cruïlla de camins, alguns passen a tocar la nostre casa i altres a menys de 300 metres, com dèiem hi coincideixen:
- Camí de Santiago
- Meridià Verd
- GR1
- PR60, Camí de les Ermites
- Camí del Bisbe i l’Abat Oliba
- Camí Vora Ter
- Xarxa de Camins Itinerànnia
- Ruta Cicloturística Pirinexus
- Vies Verdes de Girona

0
0
0
s2smodern

La Tria de Mulats d'Espinavell

elreixac-espinavell-mulats

Ès una fira ramadera d'arrel tradicional que se celebra a Espinavell terme municipal de Mollò cada any, el dia 13 d'octubre. De mica en mica, la fira ha anat guanyant adeptes i admiradors, i actualment és una activitat turística de primer ordre en la nostre comarca, a causa del volum de visitants que la concorren.

 La festa comença amb la baixada de forma natural i directa, dels caps de bestiar fins a Les Planes d'Espinavell, on té lloc la fira. Aquest bestiar però, ha passat tot l'estiu a la muntanya, i la Tria suposa el final de la temporada que aquests passen fora del municipi de Molló.  A finals de juny, per Sant Joan, els ramaders de Molló fan la transhumància del bestiar equí i boví, des del nucli de Molló i fins a la muntanya de Rojà (pròxim al massís del Canigó, a la comarca del Conflent), on aquests conserven els drets de pastura, reconeguts per les Actes del Tractat dels Pirineus (1659).

 El bestiar passa els mesos de juliol, agost i setembre en aquesta muntanya nord-catalana, vigilats per un veí de Molló, que segueix la tradició de custodiar el bestiar durant els mesos d'estiu. Aquest passa els tres mesos en un refugi situat a la mateixa muntanya de Rojà, completament sol, i vigila i es preocupa del bestiar que els ramaders de Molló hi han deixat. A finals de setembre, per Sant Miquel, els propietaris del bestiar retornen a Rojà, per recollir les eugues i cavalls que hi han passat l'estiu. La transhumància des de Rojà acaba altra vegada fins a Molló. És en aquest moment, quan els ramaders porten el bestiar a les proximitats del Costabona, molt a prop d'Espinavell, on esperaran fins el dia 13 d'octubre per portar-los a la fira.

El dia 13 d'octubre, els ramaders acompanyen el bestiar equí fins a Les Planes d'Espinavell, on passaran la resta del dia. Aproximadament, a les 11 hores del matí, les eugues, cavalls i mulats (la cria de l'euga) arriben a la Fira. Un cop allà, s'iniciaran els tractes de compravenda de mulats o pollins entre compradors i ramaders. Al matí també, es realitza l'entrega de premis als millors exemplars, escollits per un comitè veterinari. A la tarda, una vegada s'hagin tancat tots els tractes, es procedeix amb la separació o tria de les eugues i dels mulats. D'aquí el nom de Tria de Mulats, que al·ludeix a la separació de les cries de les seves mares. Finalment, les eugues i els cavalls, separats ja de les seves cries, retornen a l'entorn de la muntanya del Costabona, on esperaran les primeres neus perquè els propietaris els traslladin als respectius masos.

0
0
0
s2smodern

El Reixac a RAC1

 

rac1-emma-aixal

El Programa “Via Lliura” que s’emet a RAC1 i condueix la periodista i escriptora Emma Aixalà, en els seves ultimes edicions d’aquest estiu, el dissabte dia 1 i el diumenge dia 2 de setembre, la nostra casa de turisme rural El Reixac tindrà un protagonisme excepcional, la participació en el programa serà gratificada amb la possibilitat de gaudir d’una estada de cap de setmana per una parella.

Participa!!! I mira la nostra pàgina d’internet www.elreixac.com

0
0
0
s2smodern

Festa de la Llana i Casament a Pagès

Se celebra a Ripoll des de l’any 1967, el cap de setmana posterior al dia 13  de maig, es una festa molt tradicional i jo diria que es un homenatge a la feina dels pastors, avui encara sobreviu aquest ofici i es d’agrair l’esforç que fan per mantenir tot el que representa: els remats de xais, la conservació de les pastures i indirectament del paisatge, la conservació de la raça ripollesa, l’elaboració de carn insuperable, les costums tradicionals, l’artesania derivada de la llana, les cançons, les músiques, els camins , la transhumància , etc....

La festa enguany trobarà a faltar uns dels insignes pastors, en Lluís Picas de Cal Magnet de Campdevànol que ens va deixar ara farà un any , ell juntament amb el seu fill Joan, tenien cura de 1400 ovelles que pujaven cada estiu al pla d’Anyella.

Completa la Festa el Casament a Pagès, recreació del que havia estat una boda enel passat.

Veniu dons al Ripollès a gaudir d’un passat que no tornarà, si voleu podeu fer nit al Reixac, masia que en altre temps també tenia remat de ovelles.

elreixac-festa-de-la-llana-

0
0
0
s2smodern

Festa de la Cirera de Ceret

Festa de la Cirera de Ceret

coincidin amb l'ùltim cap de setmana de maig, Ceret (Vallespir)

 

Ceret,és la capital del Vallespir situada a 1 horeta amb cotxe des de el Reixac.

Quan arriba el temps de les cireres la capital del Vallespir celebra una de les seves festes grosses, la Festa de la Cirera, amb un gran mercat de pagès on podreu comprar i degustar diverses varietats de cireres, autòctones i foranes, així com altres productes de la zona. A més, els cuiners i els pastissers locals proposen menús i postres a base de cireres. Als carrers de Jean Jaurès i de Lafayette i a la Place du Barri.

I també se celebra el 'Festival de Bandas', amb la participació de mes de dos cents músics

elreixac-festa-cireres

0
0
0
s2smodern
mobile porn